Domácí chléb s jablkem
Ingredience
Džus jablečný |
50 ml |
Jablka |
80 g |
Kakao |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do perníku |
1 kávová lžička |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Melasa |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Mouka žitná |
50 g |
Olej slunečnicový |
70 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko, džus, olej, med, melasu, sůl, vejce, kakao, prášek do pečiva, prášek do perníku, oba druhy mouky a na malé kousky nakrájená jablka dáme do mísy a důkladně zamícháme.
- Těsto nalijeme do formy v domácí pekárně a zapneme program Pečení. Po upečení a vychladnutí můžeme chléb podávat.