Domácí chléb s jablkem

Ingredience


Džus jablečný 50 ml
Jablka 80 g
Kakao 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do perníku 1 kávová lžička
Med včelí 1 polévková lžíce
Melasa 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Mouka žitná 50 g
Olej slunečnicový 70 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko, džus, olej, med, melasu, sůl, vejce, kakao, prášek do pečiva, prášek do perníku, oba druhy mouky a na malé kousky nakrájená jablka dáme do mísy a důkladně zamícháme.
  2. Těsto nalijeme do formy v domácí pekárně a zapneme program Pečení. Po upečení a vychladnutí můžeme chléb podávat.