Kebab s česnekem
Ingredience
Brambory |
300 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Máslo čerstvé |
20 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Pak přidáme maso a osmahneme prudce ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň a chvíli dusíme přikryté bez podlévání, občas promícháme. Po 15 minutách přilijeme vývar, přidáme stroužky česneku a nakrájené brambory. Krátce před koncem dušení přisypeme skořici a vše důkladně promícháme.