Kebab s česnekem

Ingredience


Brambory 300 g
Česnek 5 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 750 g
Hovězí vývar základní 1 dl
Máslo čerstvé 20 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Pak přidáme maso a osmahneme prudce ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň a chvíli dusíme přikryté bez podlévání, občas promícháme. Po 15 minutách přilijeme vývar, přidáme stroužky česneku a nakrájené brambory. Krátce před koncem dušení přisypeme skořici a vše důkladně promícháme.