Hovězí maso na víně se zelím

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Hovězí maso zadní 750 g
Hovězí vývar základní 1 dl
Kapie 2 ks
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 1 dl
Žampiony čerstvé 250 g
Zelí hlávkové bílé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
  2. V misce metlou smícháme bílé víno a sójovou omáčku.
  3. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na krátké proužky, naklepeme, opepříme a osolíme.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a proužky masa na něm prudce opečeme ze všech stran. Když pustí šťávu, přisypeme nakrájené žampiony, zelí, česnek a kapie, poprášíme paprikou, promícháme a přikryté dusíme. Po 15 minutách dušení přilijeme víno, smíchané se sójovou omáčkou. V průběhu dušení občas zamícháme a v případě potřeby podléváme vývarem. Když maso a ostatní přísady zcela změknou, necháme vypéct za stálého míchání téměř všechnu šťávu.