Hovězí maso na víně se zelím
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Kapie |
2 ks |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
250 g |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
- V misce metlou smícháme bílé víno a sójovou omáčku.
- Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na krátké proužky, naklepeme, opepříme a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme olej a proužky masa na něm prudce opečeme ze všech stran. Když pustí šťávu, přisypeme nakrájené žampiony, zelí, česnek a kapie, poprášíme paprikou, promícháme a přikryté dusíme. Po 15 minutách dušení přilijeme víno, smíchané se sójovou omáčkou. V průběhu dušení občas zamícháme a v případě potřeby podléváme vývarem. Když maso a ostatní přísady zcela změknou, necháme vypéct za stálého míchání téměř všechnu šťávu.