Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye

Ingredience


Estragon 1 ks
Ocet vinný 100 ml
Olej olivový 300 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme vodu a dále již nešleháme. Přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, vložíme velkou snítku čerstvého estragonu, osolíme mořskou solí, čerstvě umletým pepřem opepříme a necháme přes noc ustát. Před použitím zálivku dobře protřepeme a na pokrm nanášíme opatrně lžící, aby se na povrchu vytvářely jemné perličky vody.
  2. Vzduchotěsně uzavřená zálivka vydrží ve spíži téměř po neomezenou dobu.
  3. Tato zálivka je vhodným doplňkem vařené nebo pošírované zeleniny.