Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye
Ingredience
Estragon |
1 ks |
Ocet vinný |
100 ml |
Olej olivový |
300 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme vodu a dále již nešleháme. Přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, vložíme velkou snítku čerstvého estragonu, osolíme mořskou solí, čerstvě umletým pepřem opepříme a necháme přes noc ustát. Před použitím zálivku dobře protřepeme a na pokrm nanášíme opatrně lžící, aby se na povrchu vytvářely jemné perličky vody.
- Vzduchotěsně uzavřená zálivka vydrží ve spíži téměř po neomezenou dobu.
- Tato zálivka je vhodným doplňkem vařené nebo pošírované zeleniny.