Zálivka s citronelou podle Ramsaye
Ingredience
Citronela |
3 ks |
Ocet vinný |
100 ml |
Olej olivový |
300 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tři stébla citronely naklepeme tupou stranou nože nebo rozdrtíme. V rendlíku pak ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme citronelu a dáme zahřát na teplotu, kdy se tekutiny lze ještě dotýkat. Po odstavení necháme přikryté asi 12 hodin ustát, přes hustou látku přecedíme, mořskou solí osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a promícháme.
- Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu, před použitím ji vždy řádně protřepeme.
- Výborně se hodí k rybám, většině salátů a ke všemu, u čeho chceme mít thajskou chuť.