Debrecínský vepřový guláš

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká 1 hrst
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Párky Debrecínské 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách přidáme nakrájená rajčata, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
  3. V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu, směs promícháme a dál dusíme.
  4. Slaninu v pánvi po mouce vyškvaříme, přidáme k ní kolečka párků, krátce osmažíme, přendáme k masu, promícháme a vše dusíme, dokud maso není zcela měkké.