Debrecínský vepřový guláš
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká |
1 hrst |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Párky Debrecínské |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
750 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách přidáme nakrájená rajčata, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
- V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu, směs promícháme a dál dusíme.
- Slaninu v pánvi po mouce vyškvaříme, přidáme k ní kolečka párků, krátce osmažíme, přendáme k masu, promícháme a vše dusíme, dokud maso není zcela měkké.