Karbanátky na houbách
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Hovězí maso zadní |
250 g |
Mléko kefírové |
5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí a vepřové maso umeleme, osolíme, opepříme a promícháme. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na oleji a přidáme k masu. Zalijeme hustým kyselým mlékem nebo jogurtem a promícháme.
- Tvoříme karbanátky, obalíme v mouce a pečeme z obou stran na oleji, dozlatova.
- Nakrájené a podušené houby dáme pod karbanátky a společně dusíme 20 minut.
- Do výpeku dáme jěště trochu jogurtu a mouky.