Hovězí okurkový guláš

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 750 g
Hovězí vývar základní 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká 1 hrst
Okurky nakládané 3 ks
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurky nakrájíme na malé kousky. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit.
  3. Po 15 minutách přidáme nakrájené okurky, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
  4. V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu. Směs promícháme a necháme dusit, dokud maso není zcela měkké.