Dresink s koktejlovými rajčaty a balsamicovým octem podle Ramsaye
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bazalka |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dobře rozmixujeme téměř přezrálá koktejlová rajčata s balsamicovým octem a třemi malými lístky bazalky, přes síto prolisujeme do rendlíku a odkryté vaříme, až se objem tekutiny zmenší na polovinu. Vlijeme šlehačku, 1-2 minuty povaříme a pak postupně všleháme změklé máslo. Dresink znovu prolisujeme sítem, podle chuti osolíme mořskou solí, okořeníme čerstvě mletým pepřem, případně také osladíme a uložíme do tepla.
- Dresink je nutno spotřebovat ihned po přípravě.