Dresink s koktejlovými rajčaty a balsamicovým octem podle Ramsaye

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Bazalka 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře rozmixujeme téměř přezrálá koktejlová rajčata s balsamicovým octem a třemi malými lístky bazalky, přes síto prolisujeme do rendlíku a odkryté vaříme, až se objem tekutiny zmenší na polovinu. Vlijeme šlehačku, 1-2 minuty povaříme a pak postupně všleháme změklé máslo. Dresink znovu prolisujeme sítem, podle chuti osolíme mořskou solí, okořeníme čerstvě mletým pepřem, případně také osladíme a uložíme do tepla.
  2. Dresink je nutno spotřebovat ihned po přípravě.