Jemný západočeský hovězí guláš

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí maso přední 750 g
Hovězí vývar základní 1 dl
Mouka pšeničná hladká 1 hrst
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
  3. V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu a směs promícháme. Když je maso zcela měkké, vlijeme do pánve smetanu, vše důkladně promícháme a necháme ještě krátce převařit.