Vlažná zelenina s pomerančovým olejem
Ingredience
Brambory |
300 g |
Brokolice |
120 g |
Citrony |
1 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Mandle |
15 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenykl očistíme, nakrájíme na dílky a povaříme 15min ve vodě s plátkem citronu.
- Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na dílky a vaříme zvlášť rovněž 15minut.
- V dalším hrnci přivedeme k varu vodu a asi 6min povaříme růžičky brokolice.
- V misce připravíme pomerančový olej, prošleháme 2lžíce pomerančové šťávy s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.
- Všechnu zeleninu rozdělíme do misek, ochutíme pomerančovým olejem, posypeme mandlovými lupínky a podáváme.