Vlažná zelenina s pomerančovým olejem

Ingredience


Brambory 300 g
Brokolice 120 g
Citrony 1 ks
Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Mandle 15 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykl očistíme, nakrájíme na dílky a povaříme 15min ve vodě s plátkem citronu.
  2. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na dílky a vaříme zvlášť rovněž 15minut.
  3. V dalším hrnci přivedeme k varu vodu a asi 6min povaříme růžičky brokolice.
  4. V misce připravíme pomerančový olej, prošleháme 2lžíce pomerančové šťávy s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.
  5. Všechnu zeleninu rozdělíme do misek, ochutíme pomerančovým olejem, posypeme mandlovými lupínky a podáváme.