Kuřecí marinovaný salát

Ingredience


Kuřecí čtvrtky 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Olej slunečnicový 7 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Avokádo 2 ks
Chilli koření mleté 2 špetka
Citrony 1 ks
Kompot broskvový 300 g
Máta 20 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pomeranče 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Broskve otevřeme, vybereme ze šťávy a nakrájíme na čtvrtky. Šťávu z kompotu si ponecháme. Avokáda nakrájíme na tenké plátky.
  2. Maso nakrájíme na středně velké proužky, dáme je do misky, posypeme solí, pepřem, rukou je promícháme a pomačkáme. Mouku vysypeme do jiné misky a připravené maso obalíme.
  3. Ve velké pánvi rozpálíme větší množství oleje a obalené kousky opečeme dozlatova. Opečené naskládáme na měkký papír, aby odsál olej a necháme vychladnout. Potom je dáme do salátové mísy.
  4. Marináda: Do šejkru dáme z pomeranče vymačkanou šťávu, přilijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, chilli koření, 3 lžíce šťávy z broskve a nakonec med. Šejkr dobře uzavřeme a protřepeme.
  5. Opatrně otevřeme šejkr a marinádou polijeme opečené maso v míse. Přidáme nakrájené broskve, avokádo, vše promícháme a salát porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme natrženými listy máty.