Kuřecí marinovaný salát
Ingredience
Kuřecí čtvrtky |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Olej slunečnicový |
7 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Avokádo |
2 ks |
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Citrony |
1 ks |
Kompot broskvový |
300 g |
Máta |
20 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pomeranče |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Broskve otevřeme, vybereme ze šťávy a nakrájíme na čtvrtky. Šťávu z kompotu si ponecháme. Avokáda nakrájíme na tenké plátky.
- Maso nakrájíme na středně velké proužky, dáme je do misky, posypeme solí, pepřem, rukou je promícháme a pomačkáme. Mouku vysypeme do jiné misky a připravené maso obalíme.
- Ve velké pánvi rozpálíme větší množství oleje a obalené kousky opečeme dozlatova. Opečené naskládáme na měkký papír, aby odsál olej a necháme vychladnout. Potom je dáme do salátové mísy.
- Marináda: Do šejkru dáme z pomeranče vymačkanou šťávu, přilijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, chilli koření, 3 lžíce šťávy z broskve a nakonec med. Šejkr dobře uzavřeme a protřepeme.
- Opatrně otevřeme šejkr a marinádou polijeme opečené maso v míse. Přidáme nakrájené broskve, avokádo, vše promícháme a salát porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme natrženými listy máty.