Šumavský hovězí guláš s houbami

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Houby nakládané 300 g
Hovězí maso přední 750 g
Hovězí vývar základní 1 dl
Kmín mletý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká 1 hrst
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme najemno a slaninu na kostičky, nakládané houby necháme v sítu okapat a nakrájíme je na malé kousky.
  2. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  3. Ve velké pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu, pak přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou a necháme chvilku smažit. Do pánve přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, směs opepříme, osolíme, přidáme česnek, majoránku a kmín. Vše promícháme a přikryté necháme dusit. Během dušení občas mícháme a v případě potřeby přilijeme vývar.
  4. Když maso začne měknout, necháme šťávu téměř vyvařit, posypeme ji moukou, osmahneme a znovu zalijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakládané, okapané a nakrájené houby, vše v pánvi důkladně promícháme a necháme ještě krátce povařit.