Šumavský hovězí guláš s houbami
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Houby nakládané |
300 g |
Hovězí maso přední |
750 g |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Kmín mletý |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká |
1 hrst |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme najemno a slaninu na kostičky, nakládané houby necháme v sítu okapat a nakrájíme je na malé kousky.
- Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- Ve velké pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu, pak přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou a necháme chvilku smažit. Do pánve přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, směs opepříme, osolíme, přidáme česnek, majoránku a kmín. Vše promícháme a přikryté necháme dusit. Během dušení občas mícháme a v případě potřeby přilijeme vývar.
- Když maso začne měknout, necháme šťávu téměř vyvařit, posypeme ji moukou, osmahneme a znovu zalijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakládané, okapané a nakrájené houby, vše v pánvi důkladně promícháme a necháme ještě krátce povařit.