Domácí máslové housky

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Droždí sušené 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 620 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlažné mléko, změklé máslo, rozšlehaná vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
  2. Po ukončení programu těsto vyklopíme a jemně prohněteme. Necháme 10 minut odpočinout.
  3. Poté vytvoříme malé housky a necháme je ještě 20 minut kynout. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 190 stupňů 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.