Domácí máslové housky
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Droždí sušené |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
620 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vlažné mléko, změklé máslo, rozšlehaná vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
- Po ukončení programu těsto vyklopíme a jemně prohněteme. Necháme 10 minut odpočinout.
- Poté vytvoříme malé housky a necháme je ještě 20 minut kynout. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 190 stupňů 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.