Domácí ořechové rohlíčky
Ingredience
Cukr krupice |
185 g |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
320 ml |
Mouka polohrubá |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Ořechy vlašské |
300 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 120 ml vlažného mléka, rozpuštěné máslo, 50 g cukru, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
- Do hrnce dáme mleté ořechy, 135 g cukru, 200 ml mléka a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rum.
- Těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a necháme 10 minut odležet. Z těsta pak vytvoříme kuličky po 25g, které rozmačkáme na ovály a naplníme náplní. Poté je zarolujeme do tvaru rohlíčku, dáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme je chvilku na chladném místě oschnout, poté je dáme do tepla na 20 minut kynout.
- Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 15 minut.