Domácí ořechové rohlíčky

Ingredience


Cukr krupice 185 g
Droždí sušené 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 320 ml
Mouka polohrubá 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Ořechy vlašské 300 g
Rum 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 120 ml vlažného mléka, rozpuštěné máslo, 50 g cukru, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
  2. Do hrnce dáme mleté ořechy, 135 g cukru, 200 ml mléka a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rum.
  3. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a necháme 10 minut odležet. Z těsta pak vytvoříme kuličky po 25g, které rozmačkáme na ovály a naplníme náplní. Poté je zarolujeme do tvaru rohlíčku, dáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme je chvilku na chladném místě oschnout, poté je dáme do tepla na 20 minut kynout.
  4. Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 15 minut.