Australské kari kuře
Ingredience
Banány |
3 ks |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Kdoule |
100 g |
Kuřecí stehna |
500 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sladkokyselá |
300 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rozinky tmavé |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna vykostíme, umyjeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm nakrájené maso. Maso vyndáme, necháme zatím stranou. Do hrnce vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a vlijeme kari omáčku Madras a zahřejeme. Do omáčky vrátíme maso, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a povaříme 20 minut.
- K masu přisypeme rozinky, na tenké plátky nakrájené kdoule (Venušina jablka), vmícháme med a oloupané na kolečka nakrájené banány. Opět přiklopíme poklici a dusíme přibližně 20 minut. Před dokončením dušení jídlo podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením.
- Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme pod poklicí 5 minut a potom rozdělíme na talíře a podáváme.