Australské kari kuře

Ingredience


Banány 3 ks
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Kdoule 100 g
Kuřecí stehna 500 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Omáčka sladkokyselá 300 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rozinky tmavé 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna vykostíme, umyjeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm nakrájené maso. Maso vyndáme, necháme zatím stranou. Do hrnce vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a vlijeme kari omáčku Madras a zahřejeme. Do omáčky vrátíme maso, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a povaříme 20 minut.
  2. K masu přisypeme rozinky, na tenké plátky nakrájené kdoule (Venušina jablka), vmícháme med a oloupané na kolečka nakrájené banány. Opět přiklopíme poklici a dusíme přibližně 20 minut. Před dokončením dušení jídlo podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením.
  3. Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme pod poklicí 5 minut a potom rozdělíme na talíře a podáváme.