Těstovinová rýže se špenátem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1.5 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstovinová rýže |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Těstovinovou rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- V kastrole na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 3 minuty. Přidáme nasekaný česnek, koriandr, římský kmín a cayenský pepř. Promícháme a restujeme 1 minutu. Přidáme omytý špenát a mícháme ještě 3 minuty.
- Na špenát položíme těstovinovou rýži. Oboje vidličkou promícháme, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
- Ihned podáváme.