Těstovinová rýže se špenátem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Olej olivový 1.5 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstovinová rýže 200 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstovinovou rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
  2. V kastrole na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 3 minuty. Přidáme nasekaný česnek, koriandr, římský kmín a cayenský pepř. Promícháme a restujeme 1 minutu. Přidáme omytý špenát a mícháme ještě 3 minuty.
  3. Na špenát položíme těstovinovou rýži. Oboje vidličkou promícháme, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
  4. Ihned podáváme.