Pikantní hovězí guláš s pórkem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 750 g
Hovězí vývar základní 1.5 l
Mouka pšeničná hladká 1 hrst
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek omyjeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Posypeme ji mletou pálivou paprikou a krátce smažíme, pak přidáme kostky masa, které prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
  3. Když začne maso měknout, přidáme do pánve kolečka pórku, prolisovaný česnek a worcesterovou omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme dusit, až je maso zcela měkké. Nakonec posypeme moukou, chvíli smažíme, promícháme a necháme ještě chvíli vařit.