Pikantní hovězí guláš s pórkem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
750 g |
Hovězí vývar základní |
1.5 l |
Mouka pšeničná hladká |
1 hrst |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek omyjeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Posypeme ji mletou pálivou paprikou a krátce smažíme, pak přidáme kostky masa, které prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
- Když začne maso měknout, přidáme do pánve kolečka pórku, prolisovaný česnek a worcesterovou omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme dusit, až je maso zcela měkké. Nakonec posypeme moukou, chvíli smažíme, promícháme a necháme ještě chvíli vařit.