Dušená karotka s badyánem
Ingredience
Badyán |
4 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr třtinový |
40 g |
Karotka |
800 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Skořice mletá |
2 g |
Sůl |
8 g |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Karotku podélně rozpůlíme a ještě jednou rozkrojíme na čtvrky. Potom v pánvi rozehřejeme máslo a karotky vložíme na pánev, opékáme asi 5 minut, až mrkev změkne. Posypeme hnědým cukrem a zakapeme citronovou šťávou, vmícháme skořici, badyán a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina téměř neodpaří, asi 10 minut. Osolíme, opepříme a můžeme podávat jako přílohu k masům.