Dušená karotka s badyánem

Ingredience


Badyán 4 ks
Citronová šťáva 20 ml
Cukr třtinový 40 g
Karotka 800 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 4 g
Skořice mletá 2 g
Sůl 8 g
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Karotku podélně rozpůlíme a ještě jednou rozkrojíme na čtvrky. Potom v pánvi rozehřejeme máslo a karotky vložíme na pánev, opékáme asi 5 minut, až mrkev změkne. Posypeme hnědým cukrem a zakapeme citronovou šťávou, vmícháme skořici, badyán a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina téměř neodpaří, asi 10 minut. Osolíme, opepříme a můžeme podávat jako přílohu k masům.