Bulharské karbanátky z mletého masa se sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
350 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 dl |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
150 g |
Vepřové maso mleté |
350 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nakrájíme na malé kostičky. V míse oba druhy masa opepříme, osolíme, důkladně promícháme s trochou vývaru a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Poté k masu přidáme nakrájenou cibuli a sýr, vše důkladně promícháme a ze směsi vytvoříme menší karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a v něm karbanátky osmažíme.