Polévka z ústřic
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Okurka salátová |
4 ks |
Pažitka |
30 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Salát římský |
4 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
8 g |
Ústřice |
600 g |
Víno šumivé (sekt) |
2 dl |
Vývar zeleninový |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Okurky oloupeme a nakrájíme po celé délce na slabé nudle (vyhneme se semeníku ve středu okurky).
- Ústřice vyloupeme a pokapeme citronovou šťávou, přivedeme k varu zeleninový vývar, vlijeme do něj smetanu, vložíme okurkové nudle, ústřice a povaříme 0,5 minuty a odstavíme. Přidáme nakrájený salát a pažitku, zalijeme sektem, osolíme a opepříme. Na talíře navršíme salát s okurkovými nudlemi, na ně rozložíme ústřice a zalijeme horkou polévkou.