Polévka z ústřic

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Okurka salátová 4 ks
Pažitka 30 g
Pepř černý mletý 4 g
Salát římský 4 ks
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 8 g
Ústřice 600 g
Víno šumivé (sekt) 2 dl
Vývar zeleninový 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okurky oloupeme a nakrájíme po celé délce na slabé nudle (vyhneme se semeníku ve středu okurky).
  2. Ústřice vyloupeme a pokapeme citronovou šťávou, přivedeme k varu zeleninový vývar, vlijeme do něj smetanu, vložíme okurkové nudle, ústřice a povaříme 0,5 minuty a odstavíme. Přidáme nakrájený salát a pažitku, zalijeme sektem, osolíme a opepříme. Na talíře navršíme salát s okurkovými nudlemi, na ně rozložíme ústřice a zalijeme horkou polévkou.