Rybí paštika

Ingredience


Filé z aljašské tresky 400 g
Krabí tyčinky 150 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Omáčka tatarská 2 polévková lžíce
Pepř 4 barev 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mražené filé tresky necháme rozmrazit, opláchneme, nakrájíme na kousky a osolené rozmixujeme. Přidáme jeden bílek, rozmixujeme, pomalu za běhu mixéru přiléváme smetanu a olej. Přimícháme tatarskou omáčku a pepř a mixujeme. Nakonec zlehka přimícháme z jednoho bílku ušlehaný sníh.
  2. Formu srnčí hřbet vymažeme olejem, nalijeme půlku připravené směsi, naskládáme na ni krabí tyčinky a zalijeme druhou půlkou směsi. Formu přikryjeme vložíme do mikrovlnné trouby při výkonu 500 W na 20 minut.
  3. Hotovou paštiku vytáhneme z mikrovlnné trouby, necháme vychladnout a krájíme na tenké úhledné plátky.