Rybí paštika
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
400 g |
Krabí tyčinky |
150 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Omáčka tatarská |
2 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mražené filé tresky necháme rozmrazit, opláchneme, nakrájíme na kousky a osolené rozmixujeme. Přidáme jeden bílek, rozmixujeme, pomalu za běhu mixéru přiléváme smetanu a olej. Přimícháme tatarskou omáčku a pepř a mixujeme. Nakonec zlehka přimícháme z jednoho bílku ušlehaný sníh.
- Formu srnčí hřbet vymažeme olejem, nalijeme půlku připravené směsi, naskládáme na ni krabí tyčinky a zalijeme druhou půlkou směsi. Formu přikryjeme vložíme do mikrovlnné trouby při výkonu 500 W na 20 minut.
- Hotovou paštiku vytáhneme z mikrovlnné trouby, necháme vychladnout a krájíme na tenké úhledné plátky.