Telecí řízky se žampiony na víně
Ingredience
Máslo čerstvé |
10 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Telecí kýta |
600 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vajíčka v misce osolíme a rozšleháme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno.
- Telecí maso rozkrájíme na plátky, ty omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Maso na krajích nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm z obou stran prudce opečeme dozlatova. Poté oheň zmírníme, přilijeme bílé víno, přidáme nakrájenou šunku a přikryté pokličkou dusíme.
- V druhé pánvi na části másla podusíme nakrájené žampiony. V další pánvi upečeme na zbylém másle 4 vaječné omelety. Na každou dáme část žampionů a zabalíme ji.
- Upečené řízky dáme na talíř, posypeme šunkou, na ni položíme omeletu s žampionovou náplní, přelijeme šťávou z dušení masa a posypeme nakrájenou petrželkou.
- Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky.