Telecí řízky se žampiony na víně

Ingredience


Máslo čerstvé 10 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Telecí kýta 600 g
Vejce slepičí 4 ks
Víno bílé 1 dl
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vajíčka v misce osolíme a rozšleháme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno.
  2. Telecí maso rozkrájíme na plátky, ty omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Maso na krajích nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm z obou stran prudce opečeme dozlatova. Poté oheň zmírníme, přilijeme bílé víno, přidáme nakrájenou šunku a přikryté pokličkou dusíme.
  4. V druhé pánvi na části másla podusíme nakrájené žampiony. V další pánvi upečeme na zbylém másle 4 vaječné omelety. Na každou dáme část žampionů a zabalíme ji.
  5. Upečené řízky dáme na talíř, posypeme šunkou, na ni položíme omeletu s žampionovou náplní, přelijeme šťávou z dušení masa a posypeme nakrájenou petrželkou.
  6. Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky.