Rumpsteak - dvojitá roštěnka

Ingredience


Hovězí roštěnka vys. peč. 800 g
Hovězí vývar základní 0.5 dl
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnky o hmotnosti 200 g naklepeme, na okrajích na několika místech nakrojíme, osolíme, opepříme a shrneme do původního tvaru.
  2. Sádlo rozehřejeme a rostěnky opečeme na obou stranách po 6 - 7 minutách. Poté je přendáme na horkou mísu a sádlo z pánve slijeme. Přidáme máslo a trochu vývaru, ode dna uvolníme šťávu, vše necháme přejít varem a posléze šťávou polijeme roštěnky.