Rumpsteak - dvojitá roštěnka
Ingredience
Hovězí roštěnka vys. peč. |
800 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 dl |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnky o hmotnosti 200 g naklepeme, na okrajích na několika místech nakrojíme, osolíme, opepříme a shrneme do původního tvaru.
- Sádlo rozehřejeme a rostěnky opečeme na obou stranách po 6 - 7 minutách. Poté je přendáme na horkou mísu a sádlo z pánve slijeme. Přidáme máslo a trochu vývaru, ode dna uvolníme šťávu, vše necháme přejít varem a posléze šťávou polijeme roštěnky.