Šašlik z vepřové krkovičky

Šašlik z vepřové krkovičky - obrázek

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřová krkovička 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovičku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, které lehce naklepeme, potřeme olejem, opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme v míse odležet do chladna.
  2. Potom maso napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle a grilujeme nebo pečeme ve velké pánvi v rozpáleném oleji.
  3. Podáváme posypané nakrájenou cibulí, nejvhodnější přílohou je chléb a zeleninové saláty.