Šašlik z vepřové krkovičky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová krkovička |
750 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovičku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, které lehce naklepeme, potřeme olejem, opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme v míse odležet do chladna.
- Potom maso napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle a grilujeme nebo pečeme ve velké pánvi v rozpáleném oleji.
- Podáváme posypané nakrájenou cibulí, nejvhodnější přílohou je chléb a zeleninové saláty.