Kapr v omáčce

Ingredience


Citronová šťáva 0.5 dl
Kapr obecný 650 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Sůl 2 kávová lžička
Kopr čerstvý 30 g
Krabí tyčinky 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 45% 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme, omyjeme ve studené vodě, nakrájíme na podkovy silné 2 cm. Naskládáme je na olejem vymazaný plech, osolíme, pokapeme olejem, potom citronovou šťávou a zatím necháme stranou.
  2. Omáčka: v mixéru rozmixujeme víno, krabí tyčinky, přidáme máslo a vejce, olej, podle chuti sůl, pepř a ještě rozmixujeme. Do rozmixované omáčky přidáme nasekaný kopr, zamícháme a omáčkou polijeme ryby na plechu. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme 20-25 minut.
  3. Upečené vytáhneme z trouby, necháme 10 minut přikryté uležet a potom dělíme porce na jednotlivé talíře a podáváme.