Ostrý hovězí špíz
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Klobása uzená |
250 g |
Máslo čerstvé |
5 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Hrášek slijeme a necháme v sítu okapat. Klobásu nakrájíme na kolečka. Rýži uvaříme doměkka v dostatečném množství osolené vody.
- Hovězí maso nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
- Ve zapékací míse rozpálíme olej, na něm špízy s masem opečeme prudce ze všech stran, a poté dáme doměkka dusit do trouby, předehřáté na 200°C. V případě potřeby podléváme vývarem, občas během dušení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
- V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme nakrájenou cibuli, ke které přidáme chilli koření. Potom přisypeme nakrájenou papriku a hrášek, přidáme kečup a necháme přikryté dusit. Když je paprika měkká, přimícháme uvařenou rýži a prohřejeme.
- Rýži rozdělíme na porce na talíře a přidáme k nim upečené maso na jehle.