Živáňská ze tří druhů masa
Ingredience
Anglická slanina |
250 g |
Cibule |
4 ks |
Hovězí maso zadní |
250 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Skopová kýta |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
- Všechny 3 druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, posypeme paprikou, potřeme olejem, naskládáme do mísy a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet. Čím déle maso marinujeme, tím lépe.
- Marinované kousky masa pak napichujeme střídavě s cibulí a slaninou na grilovací jehly nebo dřevěné špejle. Grilujeme na mřížce, nebo můžeme opéct ve velké pánvi v rozpáleném oleji. V tom případě nejprve prudce opečeme, pak zmírníme oheň a pomalu dopékáme.