Živáňská ze tří druhů masa

Ingredience


Anglická slanina 250 g
Cibule 4 ks
Hovězí maso zadní 250 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Skopová kýta 250 g
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
  2. Všechny 3 druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, posypeme paprikou, potřeme olejem, naskládáme do mísy a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet. Čím déle maso marinujeme, tím lépe.
  3. Marinované kousky masa pak napichujeme střídavě s cibulí a slaninou na grilovací jehly nebo dřevěné špejle. Grilujeme na mřížce, nebo můžeme opéct ve velké pánvi v rozpáleném oleji. V tom případě nejprve prudce opečeme, pak zmírníme oheň a pomalu dopékáme.