Biftek tatarský
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí svíčková |
400 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso velmi dobře omyjeme a uškrábeme nožem, abychom odstranili všechny blány. Poté je umeleme dvakrát strojkem anebo usekáme nožem na kaši.
- Přidáme olej, sůl, vodu a pepř. Z takto namletého masa vytvoříme bochánky na skleněných mísách. Do bochánků uděláme doprostřed důlky, do nichž vložíme po syrovém žloutku. Okolo masa poskládáme kroužky cibule, trošku papriky mleté, pepře, hořčici.atd.
- Biftek podáváme syrový.