Biftek tatarský

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí svíčková 400 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso velmi dobře omyjeme a uškrábeme nožem, abychom odstranili všechny blány. Poté je umeleme dvakrát strojkem anebo usekáme nožem na kaši.
  2. Přidáme olej, sůl, vodu a pepř. Z takto namletého masa vytvoříme bochánky na skleněných mísách. Do bochánků uděláme doprostřed důlky, do nichž vložíme po syrovém žloutku. Okolo masa poskládáme kroužky cibule, trošku papriky mleté, pepře, hořčici.atd.
  3. Biftek podáváme syrový.