Zapečená klobása s bramborovou kaší

Ingredience


Brambory 1 kg
Citrony 1 ks
Hořčice 100 g
Kečup ostrý 100 g
Klobása debrecínská 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Petržel - nať 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, umyjeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Potom je scedíme a vyšleháme na hustou kaši. Zatím necháme stranou. Zapékací mísu vymažeme máslem.
  2. Klobásy nařízneme na vrchní části. Naskládáme je do středu zapékací mísy. Každou naříznutou klobásu naplníme hořčici, kečupem, plátkem sýra a pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou.
  3. Bramborovou kaší naplníme cukrářský sáček a naaranžujeme kaši na okraje zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby a klobásu s kaší pečeme 20 minut. Kaše musí mít zapečené vršky a klobása dobře upečená.
  4. Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.