Zapečená klobása s bramborovou kaší
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Citrony |
1 ks |
Hořčice |
100 g |
Kečup ostrý |
100 g |
Klobása debrecínská |
400 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, umyjeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Potom je scedíme a vyšleháme na hustou kaši. Zatím necháme stranou. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- Klobásy nařízneme na vrchní části. Naskládáme je do středu zapékací mísy. Každou naříznutou klobásu naplníme hořčici, kečupem, plátkem sýra a pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou.
- Bramborovou kaší naplníme cukrářský sáček a naaranžujeme kaši na okraje zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby a klobásu s kaší pečeme 20 minut. Kaše musí mít zapečené vršky a klobása dobře upečená.
- Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.