Srnčí ragú s povidly
Ingredience
Cibule |
80 g |
Citronová šťáva |
3 ml |
Cukr krupice |
20 g |
Jalovec |
2 g |
Knedlík kynutý |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Perník |
160 g |
Povidla švestková |
50 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Srnčí kýta |
1000 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
1 g |
Víno červené |
250 ml |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
- V hrnci rozpustíme sádlo s máslem, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, cukr a smažíme dohněda. Přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, novým kořením, celým pepřem, tymiánem, osolíme, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka. Nyní přimícháme povidla, strouhaný perník, podle potřeby podlijeme, přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou a dodusíme.
- Podáváme s houskovým knedlíkem.