Srnčí ragú s povidly

Ingredience


Cibule 80 g
Citronová šťáva 3 ml
Cukr krupice 20 g
Jalovec 2 g
Knedlík kynutý 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý celý 2 g
Perník 160 g
Povidla švestková 50 g
Sádlo škvařené 40 g
Srnčí kýta 1000 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 1 g
Víno červené 250 ml
Zelenina kořenová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo s máslem, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, cukr a smažíme dohněda. Přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, novým kořením, celým pepřem, tymiánem, osolíme, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka. Nyní přimícháme povidla, strouhaný perník, podle potřeby podlijeme, přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou a dodusíme.
  3. Podáváme s houskovým knedlíkem.