Srnčí ragú na smetaně
Ingredience
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
15 g |
Hořčice |
40 g |
Jalovec |
2 g |
Knedlík kynutý |
600 g |
Kompot brusinkový |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Nové koření mleté |
2 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Protlak rajčatový |
40 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Srnčí kýta |
1000 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
1 g |
Víno červené |
200 ml |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí maso očistíme, nakrájíme na větší nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu na malé kostičky, brusinkový kompot scedíme.
- V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme zeleninu, cukr a osmažíme dozlatova. Nyní přidáme maso, orestujeme, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, okořeníme tlučeným jalovcem, mletým novým kořením, tymiánem a dusíme doměkka. Maso vyndáme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem, vývarem, provaříme, přimícháme hořčici, rajčatový protlak, brusinky z kompotu, smetanu, povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme. Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem.