Srnčí ragú na smetaně

Ingredience


Cibule 100 g
Cukr krupice 15 g
Hořčice 40 g
Jalovec 2 g
Knedlík kynutý 600 g
Kompot brusinkový 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Nové koření mleté 2 g
Pepř černý mletý 2 g
Protlak rajčatový 40 g
Sádlo škvařené 60 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Srnčí kýta 1000 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 1 g
Víno červené 200 ml
Vývar z hovězích kostí 250 ml
Zelenina kořenová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso očistíme, nakrájíme na větší nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu na malé kostičky, brusinkový kompot scedíme.
  2. V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme zeleninu, cukr a osmažíme dozlatova. Nyní přidáme maso, orestujeme, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, okořeníme tlučeným jalovcem, mletým novým kořením, tymiánem a dusíme doměkka. Maso vyndáme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem, vývarem, provaříme, přimícháme hořčici, rajčatový protlak, brusinky z kompotu, smetanu, povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme. Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem.