Srnčí kýta se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
150 g |
Feferony |
15 g |
Houby sušené |
30 g |
Hranolky |
600 g |
Jalovec |
2 g |
Kečup |
100 ml |
Nové koření mleté |
2 g |
Olej slunečnicový |
150 g |
Omáčka sójová |
30 ml |
Oregano sušené |
1 g |
Paprika červená |
150 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pórek |
80 g |
Šalvěj sušená |
1 g |
Solamyl |
70 g |
Srnčí kýta |
1000 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
1 g |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
15 ml |
Žampiony - sterilované |
150 g |
Zázvor mletý |
2 g |
Zelí hlávkové bílé |
80 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, pórek na kolečka, zelné listy na slabé nudličky, česnek prolisujeme, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.
- Maso vložíme do misky, osolíme, zalijeme olejem, okořeníme drceným jalovcem, drceným novým kořením, mletým pepřem, zázvorem, tymiánem, šalvějí, bobkovým listem, oreganem, mletou paprikou, feferonkou, přilijeme sojovou omáčku, worcester, důkladně promícháme a necháme několik hodin uležet.
- Marinované maso vyklopíme na pánev, orestujeme, přidáme česnek, plátky nakládaných žampionů, papriku, zelí, přidáme kečup, houbový prášek, grilovací koření, cibuli, pórek, podlijeme vývarem a krátce podusíme, jen co maso změkne. Zelenina musí zůstat křupavá. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, promícháme a odstavíme.
- Podáváme se smaženými hranolkami.