Srnčí kýta se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 1 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 150 g
Feferony 15 g
Houby sušené 30 g
Hranolky 600 g
Jalovec 2 g
Kečup 100 ml
Nové koření mleté 2 g
Olej slunečnicový 150 g
Omáčka sójová 30 ml
Oregano sušené 1 g
Paprika červená 150 g
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 2 g
Pórek 80 g
Šalvěj sušená 1 g
Solamyl 70 g
Srnčí kýta 1000 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 1 g
Vývar z hovězích kostí 500 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 15 ml
Žampiony - sterilované 150 g
Zázvor mletý 2 g
Zelí hlávkové bílé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, pórek na kolečka, zelné listy na slabé nudličky, česnek prolisujeme, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.
  2. Maso vložíme do misky, osolíme, zalijeme olejem, okořeníme drceným jalovcem, drceným novým kořením, mletým pepřem, zázvorem, tymiánem, šalvějí, bobkovým listem, oreganem, mletou paprikou, feferonkou, přilijeme sojovou omáčku, worcester, důkladně promícháme a necháme několik hodin uležet.
  3. Marinované maso vyklopíme na pánev, orestujeme, přidáme česnek, plátky nakládaných žampionů, papriku, zelí, přidáme kečup, houbový prášek, grilovací koření, cibuli, pórek, podlijeme vývarem a krátce podusíme, jen co maso změkne. Zelenina musí zůstat křupavá. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, promícháme a odstavíme.
  4. Podáváme se smaženými hranolkami.