Srnčí kýta se slaninou na houbách

Ingredience


Bobkový list 1 g
Chléb konzumní 300 g
Houby čerstvé 250 g
Houby sušené 20 g
Hovězí vývar základní 800 ml
Jalovec 2 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kmín celý 2 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý celý 3 g
Pepř černý mletý 2 g
Slanina vepřová 150 g
Smetana 16% (pochoutková) 150 ml
Srnčí kýta 1000 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné srnčí maso osolíme, opepříme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, houby nakrájíme na plátky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.
  2. V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran, okořeníme jalovcem, celým pepřem, celým novým kořením, bobkovým listem, celým kmínem, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.
  3. Vyjmeme celé koření, přisypeme plátky hub, houbový prášek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  4. Měkké maso nakrájíme na menší kousky, vrátíme do omáčky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem.