Srnčí kýta se slaninou na houbách
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Chléb konzumní |
300 g |
Houby čerstvé |
250 g |
Houby sušené |
20 g |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Jalovec |
2 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kmín celý |
2 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Srnčí kýta |
1000 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné srnčí maso osolíme, opepříme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, houby nakrájíme na plátky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.
- V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran, okořeníme jalovcem, celým pepřem, celým novým kořením, bobkovým listem, celým kmínem, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.
- Vyjmeme celé koření, přisypeme plátky hub, houbový prášek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- Měkké maso nakrájíme na menší kousky, vrátíme do omáčky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
- Podáváme s čerstvým chlebem.