Srnčí maso s nakládanou zeleninou

Ingredience


Knedlík kynutý 480 g
Mléko polotučné 750 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Srnčí maso 1000 g
Sůl 10 g
Zelenina nakládaná 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso očistíme, odblaníme a nasolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Maso vcelku vložíme do pekáčku, přilijeme nakládanou zeleninu Halali i s nálevem, pekáček dáme do trouby a za občasného podlévání vodou maso pečeme doměkka.
  2. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do pekáčku nalijeme smetanu, mléko s rozmíchanou moukou, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme ještě nejméně půl hodiny.
  3. Porce masa rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pekáčku.