Srnčí maso s nakládanou zeleninou
Ingredience
Knedlík kynutý |
480 g |
Mléko polotučné |
750 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Srnčí maso |
1000 g |
Sůl |
10 g |
Zelenina nakládaná |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí maso očistíme, odblaníme a nasolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Maso vcelku vložíme do pekáčku, přilijeme nakládanou zeleninu Halali i s nálevem, pekáček dáme do trouby a za občasného podlévání vodou maso pečeme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do pekáčku nalijeme smetanu, mléko s rozmíchanou moukou, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme ještě nejméně půl hodiny.
- Porce masa rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pekáčku.