Srnčí řízky přírodní
Ingredience
Hranolky |
600 g |
Kmín mletý |
2 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Omáčka tatarská |
120 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Srnčí kýta |
900 g |
Sůl |
12 g |
Tymián sušený |
2 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti nakrájíme na stejné plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, okmínujeme, posypeme tymiánem a potřeme rozpuštěným máslem.
- V pánvi rozehřejeme zbytek másla, přiložíme plátky masa a zvolna smažíme po obou stranách doměkka. Podlijeme bílým vínem, plátky masa ve víně obracíme, až se víno úpně vysmahne na tuk.
- Plátky masa upravíme na talíře a doplníme smaženými hranolkami s tatarskou omáčkou.