Srnčí řízky přírodní

Ingredience


Hranolky 600 g
Kmín mletý 2 g
Máslo čerstvé 150 g
Omáčka tatarská 120 g
Pepř černý mletý 3 g
Srnčí kýta 900 g
Sůl 12 g
Tymián sušený 2 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti nakrájíme na stejné plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, okmínujeme, posypeme tymiánem a potřeme rozpuštěným máslem.
  2. V pánvi rozehřejeme zbytek másla, přiložíme plátky masa a zvolna smažíme po obou stranách doměkka. Podlijeme bílým vínem, plátky masa ve víně obracíme, až se víno úpně vysmahne na tuk.
  3. Plátky masa upravíme na talíře a doplníme smaženými hranolkami s tatarskou omáčkou.