Thajské krabí koláčky
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
115 g |
Krab |
500 g |
Limetková kůra |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
500 ml |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné a omyté krabí maso rozdělíme v míse vidličkou na vločky. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené fazolky, nasekanou chilli papričku, citronovou trávu, limetkovou kůru, rybí omáčku a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme, vmícháme lehce našlehaný bílek a směs propracujeme.
- Rukama poprášenýma moukou vytvarujeme ze směsi 20 kuliček a zploštíme je. Urovnáme je na talíř, aby se nedotýkaly a necháme 1 hodinu v chladu.
- V kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, koláčky poprášíme moukou a v oleji postupně smažíme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- Podáváme s různými pikantními omáčkami a zeleninovými saláty.