Thajské krabí koláčky

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Citronová tráva 1 ks
Fazolové lusky zelené 115 g
Krab 500 g
Limetková kůra 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 500 ml
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté krabí maso rozdělíme v míse vidličkou na vločky. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené fazolky, nasekanou chilli papričku, citronovou trávu, limetkovou kůru, rybí omáčku a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme, vmícháme lehce našlehaný bílek a směs propracujeme.
  2. Rukama poprášenýma moukou vytvarujeme ze směsi 20 kuliček a zploštíme je. Urovnáme je na talíř, aby se nedotýkaly a necháme 1 hodinu v chladu.
  3. V kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, koláčky poprášíme moukou a v oleji postupně smažíme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  4. Podáváme s různými pikantními omáčkami a zeleninovými saláty.