Labužnický pstruh

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Mlíčí z kapra 200 g
Petržel - nať 1 hrst
Pstruh 800 g
Žampiony čerstvé 200 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme najemno. Kapří mlíčí nakrájíme na kousky.
  2. Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Osolíme je a prudce opečeme na polovině rozpáleného másla, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme dooměkka.
  3. V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla a na ní podusíme nakrájené mlíčí s žampiony, ochutíme citronovou šťávou. Před koncem dušení přidáme nakrájenou nať petrželky a promícháme.
  4. Upečené pstruhy na servírovacích talířích poléváme směsí žampionů a mlíčí.