Labužnický pstruh
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Mlíčí z kapra |
200 g |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pstruh |
800 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme najemno. Kapří mlíčí nakrájíme na kousky.
- Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Osolíme je a prudce opečeme na polovině rozpáleného másla, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme dooměkka.
- V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla a na ní podusíme nakrájené mlíčí s žampiony, ochutíme citronovou šťávou. Před koncem dušení přidáme nakrájenou nať petrželky a promícháme.
- Upečené pstruhy na servírovacích talířích poléváme směsí žampionů a mlíčí.