Rybí filé na česneku a víně

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Česnek 4 stroužek
Filé rybí 600 g
Kari koření 1 špetka
Koriandr mletý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej olivový 23 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno červené 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky.
  2. V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a kari koření.
  3. Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a filé na něm prudce opečeme z obou stran. File při obracení pokapeme vínem.
  5. V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali, na každou porci dáme máslo.
  6. Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů.