Rybí filé na česneku a víně
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Česnek |
4 stroužek |
Filé rybí |
600 g |
Kari koření |
1 špetka |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
23 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky.
- V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a kari koření.
- Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky.
- V pánvi rozehřejeme olej a filé na něm prudce opečeme z obou stran. File při obracení pokapeme vínem.
- V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali, na každou porci dáme máslo.
- Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů.