Kuře plněné smetanovou nádivkou
Ingredience
Kuře |
1200 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
2 g |
Voda pitná |
50 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 250°C. Kuře očistíme, naplníme připavenou nádivkou a zašijeme. Při plnění necháme několik lžiček nádivky na konečnou ozdobu pokrmu při servírování.
- Naplněné a zašité kuře pečeme v předehřáté troubě doměkka. Upečené kuře naporcujeme
- a každou porci ozdobíme lžičkou odložené nádivky.
- Servírujeme horké s různými přílohami a zelninovou oblohou.
- Nádivka:
- Žampióny očistíme a nakrájíme je na menší kousky, cibuli nasekáme nadrobno a šlehačku dobře ušleháme. Na rozehřátém másle zpěníme cibulku, posypeme ji jemně paprikou, osolíme, opepříme a ještě krátce osmahneme. Potom tuto směs podlijeme a dusíme doměkka. Když je směs na nádivku měkká, necháme ji vychladnout a potom do ní vmícháme ušlehanou šlehačku.