Kuře plněné smetanovou nádivkou

Ingredience


Kuře 1200 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 2 g
Voda pitná 50 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 250°C. Kuře očistíme, naplníme připavenou nádivkou a zašijeme. Při plnění necháme několik lžiček nádivky na konečnou ozdobu pokrmu při servírování.
  2. Naplněné a zašité kuře pečeme v předehřáté troubě doměkka. Upečené kuře naporcujeme
  3. a každou porci ozdobíme lžičkou odložené nádivky.
  4. Servírujeme horké s různými přílohami a zelninovou oblohou.
  5. Nádivka:
  6. Žampióny očistíme a nakrájíme je na menší kousky, cibuli nasekáme nadrobno a šlehačku dobře ušleháme. Na rozehřátém másle zpěníme cibulku, posypeme ji jemně paprikou, osolíme, opepříme a ještě krátce osmahneme. Potom tuto směs podlijeme a dusíme doměkka. Když je směs na nádivku měkká, necháme ji vychladnout a potom do ní vmícháme ušlehanou šlehačku.