Rybí filé smažené na bylinkovém másle
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Filé rybí |
1 kg |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bazalku nasekáme najemno, polovinu smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
- Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme olej s bazalkou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme ochuceným máslem.
- Podáváme pokapané citronovou šťávou a posypané natí petrželky.