Rybí filé smažené na bylinkovém másle

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Filé rybí 1 kg
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bazalku nasekáme najemno, polovinu smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
  2. Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  3. V pánvi rozehřejeme olej s bazalkou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme ochuceným máslem.
  4. Podáváme pokapané citronovou šťávou a posypané natí petrželky.