Pečené vepřové plátky v pohankové kaši

Ingredience


Cibule 2 ks
Koření grilovací 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Pohanka 250 g
Polévkové koření 1 polévková lžíce
Vepřová krkovička 4 plátek
Voda pitná 1 l
Zelí bílé - sterilizované 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava pohankové kaše:
  2. Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a vsypeme do kastrolu. Zalijeme 0,5l vroucí vody, ve které jsme rozmíchali grilovací koření. Směs dobře promícháme a kastrol s kaší necháme 15 - 20 minut stát na teplém místě.
  3. Než kaše dojde, nakrájíme cibuli na kolečka a připravíme plátky masa tak, že je naklepeme, ochutíme solí a pepřem a zprudka orestujeme na oleji. Troubu předehřejeme na 250°C.
  4. Potom vymažeme pečící nádobu tukem, na dno nádoby rozprostřeme část sterilovaného zelí, na zelí urovnáme plátky masa, které posypeme polévkovým kořením. Na koření rozložíme kolečka cibule. Nakonec rozložíme do nádoby zbylé zelí a vše pokryjeme připravenou pohankovou kaší. Pečeme za stálého podlévání ve vyhřáté troubě, dokud povrch nezrůžoví.
  5. Pokrm podáváme horký s různými přílohami a zeleninovou oblohou.