Restovaná játra na cibulce

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Játra vepřová 400 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej stolní 3 polévková lžíce
Sůl 2 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme nadrobno, rozklepnutá vejce chutíme solí. Játra propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme je na menší kousky.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, potom přidáme kousky masa, které zasypeme chilli kořením, kmínem a restujeme, než se maso zatáhne. Nakonec do orestované masové směsi přilijeme osolená vejce a restujeme jen tak dlouho, dokud vejce neztuhnou.
  3. Takto připravená játra podáváme teplá s rýží, bramborami, nebo bramborovými placičkami a zeleninovou oblohou.