Restovaná játra na cibulce
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Játra vepřová |
400 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nasekáme nadrobno, rozklepnutá vejce chutíme solí. Játra propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme je na menší kousky.
- Na oleji zpěníme cibuli, potom přidáme kousky masa, které zasypeme chilli kořením, kmínem a restujeme, než se maso zatáhne. Nakonec do orestované masové směsi přilijeme osolená vejce a restujeme jen tak dlouho, dokud vejce neztuhnou.
- Takto připravená játra podáváme teplá s rýží, bramborami, nebo bramborovými placičkami a zeleninovou oblohou.