Kapr se zakysanou smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce kapra osolíme a položíme kůží dolů na dno máslem vymazaného pekáče. Pod porce podsuneme špejle, aby se maso nepřichytilo ke dnu.
- Porce poklademe oloupanou, nakrájenou cibulí, posypeme celým pepřem, tymiánem, zakapeme octem a přilijeme trochu vody.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka a těsně před dopečením zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Necháme jen krátce povařit a podáváme.