Kapr se zakysanou smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Kapr obecný 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce kapra osolíme a položíme kůží dolů na dno máslem vymazaného pekáče. Pod porce podsuneme špejle, aby se maso nepřichytilo ke dnu.
  2. Porce poklademe oloupanou, nakrájenou cibulí, posypeme celým pepřem, tymiánem, zakapeme octem a přilijeme trochu vody.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka a těsně před dopečením zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Necháme jen krátce povařit a podáváme.