Kuličky z mletého masa s rajčaty

Ingredience


Celer - nať 1 ks
Hovězí maso zadní 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sádlo škvařené 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, zbavíme šlach a dvakrát umeleme. Poté jej osolíme, opepříme, přimícháme vodu a mouku, řádně rozšleháme a necháme zhruba 1/2 hodiny odležet.
  2. Na prkénku tvoříme kuličky velké o průměru 2,5 až 3,5 cm. Kuličky opékáme na pomaštěné pánvi po všech stranách (nesmažíme!). Poté k nim přidáme lžíci másla a oloupaná a na čtvrtky rozkrájená rajčata, celerovou nať a necháme vše dusit ještě cca 20 minut.