Kuličky z mletého masa s rajčaty
Ingredience
Celer - nať |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sádlo škvařené |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso očistíme, zbavíme šlach a dvakrát umeleme. Poté jej osolíme, opepříme, přimícháme vodu a mouku, řádně rozšleháme a necháme zhruba 1/2 hodiny odležet.
- Na prkénku tvoříme kuličky velké o průměru 2,5 až 3,5 cm. Kuličky opékáme na pomaštěné pánvi po všech stranách (nesmažíme!). Poté k nim přidáme lžíci másla a oloupaná a na čtvrtky rozkrájená rajčata, celerovou nať a necháme vše dusit ještě cca 20 minut.