Srnčí kýta s žampionovou omáčkou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 160 g
Citrony 30 g
Kečup 40 g
Kompot brusinkový 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý celý 2 g
Sádlo škvařené 50 g
Slanina vepřová 50 g
Srnčí kýta 1000 g
Sůl 10 g
Víno červené 250 ml
Vývar z hovězích kostí 500 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí kýtu bez kosti odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, citron na kolečka, brusinkový kompot scedíme.
  2. V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přiložíme srnčí maso, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přidáme kolečka citronu, kečup, červené víno, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka.
  3. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme žampiony, brusinky, podlijeme vývarem a podusíme, dokud se mouka nerozvaří.
  4. Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.