Srnčí kýta s žampionovou omáčkou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
160 g |
Citrony |
30 g |
Kečup |
40 g |
Kompot brusinkový |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Srnčí kýta |
1000 g |
Sůl |
10 g |
Víno červené |
250 ml |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí kýtu bez kosti odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, citron na kolečka, brusinkový kompot scedíme.
- V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přiložíme srnčí maso, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přidáme kolečka citronu, kečup, červené víno, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme žampiony, brusinky, podlijeme vývarem a podusíme, dokud se mouka nerozvaří.
- Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.