Čufty

Ingredience


Hovězí maso zadní 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 4 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži přebereme, dobře propereme, necháme řádně okapat a poté ji spolu s masem umeleme. Přidáme vejce, sůl, okořeníme, řádně rozmícháme a vytvoříme z ní kuličky ve velikosti vlašských ořechů a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme lžíci sádla a kuličky opečeme. Poté zalijeme vodou do výšky čufet, tedy aby byly pouze zakryté.
  2. Mezitím si z druhé lžíce sádla uděláme ze sádla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji šťávou z čufet a necháme 10 minut provařit.
  3. Čufty vyskládáme do nahřáté mísy, omáčku zalijeme větší částí kyselé smetany krátce povaříme.
  4. Na závěr do omáčky přilijeme žloutky rozkvedlané ve zbytku smetany a již nevaříme, neboť by se nám žloutky srazily.