Platýsové balíčky se zeleninou
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibulka jarní |
100 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Máslo bylinkové |
50 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Platýz - filety |
1 kg |
Pórek |
2 ks |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
Sůl |
9 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkve, pórky a cibuli nakrájíme na šikmé plátky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem. Z pečícího papíru ustřihneme 8 čtverců 8x30 cm a na střed čtyř z nich rozložíme zeleninovou směs.
- Plátky ryby osolíme, opepříme, na každý dáme snítku kopru a svineme do závitku. Závitky po dvou položíme na rozloženou zeleninu, pokapeme olejem a posolíme. Naplněné čtverce papíru zakryjeme zbývajícími, okraje dovedně přehneme přes sebe, aby suroviny zůstaly utěsněné uvnitř. Před uzavřením z poslední strany nalijeme do balíčku víno a trochu vody. Vytvoříme pevné balíčky, můžeme i omotat nití. Balíčky rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Balíčky přemístíme na talíře a opatrně nastřihneme, aby si každý mohl rozbalit. Podáváme s novými bramborami politými bylinkovým máslem.