Vepřový jazyk smažený (minutka)
Ingredience
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
30 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Vepřový jazyk |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřové jazyky vypereme, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka.
- Potom je vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme podélně na plátky. Plátky osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
- V horkém oleji je po obou stranách usmažíme do zlatavé barvy.
- Ihned podáváme.