Jelení plátky dušené

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 80 g
Jalovec 3 g
Jelení kýta 900 g
Kompot broskvový 100 g
Olej slunečnicový 50 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 10 g
Veka 300 g
Víno červené 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, broskve v kompotu scedíme a nakrájíme na slabé plátečky.
  2. V pánvi roztavíme sádlo, plátky kýty osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, mletou paprikou a osmažíme na sádle z obou stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme červeným vínem, ochutíme česnekem, přidáme slaninu, broskve, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pánve. Jako přílohu podáváme plátky bílé veky.