Jelení plátky dušené
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
80 g |
Jalovec |
3 g |
Jelení kýta |
900 g |
Kompot broskvový |
100 g |
Olej slunečnicový |
50 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
10 g |
Veka |
300 g |
Víno červené |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, broskve v kompotu scedíme a nakrájíme na slabé plátečky.
- V pánvi roztavíme sádlo, plátky kýty osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, mletou paprikou a osmažíme na sádle z obou stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme červeným vínem, ochutíme česnekem, přidáme slaninu, broskve, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pánve. Jako přílohu podáváme plátky bílé veky.